Velmi dobrý výkon Unionu znamenal remízu s vedoucím celkem tabulky

04.04.2012 20:35

Na náš stadion zavítal první tým tabulky - FK Neratovice-Byškovice. Před tímto zápasem měli na svém kontě 15 výher, 3 remízy, žádnou prohru a skóre 68:14. Jednu z těch tří remíz zapřínil svým bojovným výkonem v zápase 5.kola právě náš tým. Tehdy skončilo utkání na neratovickém trávníku 0:0. Union přišel v minulém kole o třetí pozici, kde ho vystřídaly Kosmonosy. 10 výher, 3 remízy, 5 proher, 43 vstřelených a 24 inkasovaných branek - takovouto statistikou se naše mužstvo mohlo chlubit před tímto zápasem. Diváci mohli očekávat kvalitní fotbal, zápas mezi prvním a čtvrtým celkem tabulky byl určitě zajímavý. Trenér Kain byl nucen udělat v sestavě několik změn. Onemocněli oba beci, jak Prel, tak Růžička. Především druhý jmenovaný se dá považovat za stálici naší sestavy. Tentokrát už od začátku jsme mohli vidět Skuhravého na svém tradičním postu střední záložníka, kterému na tomto postu dnes pomáhal Dosoudil, jenž si post prohodil se Szabem. Snad poprvé v kariéře si zahrál levého beka Štěrba a na druhé straně nastoupil Milan Vlček, který nastoupil i v onom zmiňovaném zápase v Neratovicích. Tady grafická podoba naší sestavy.

Od začátku hrálo naše mužstvo dobře. Rozhodně jsme se nezalekli suveréna letošní sezóny, naopak jsme si i nějaké šance vytvořili. Velice dobře se prezentoval na pravém beku Milan Vlček, přes kterého se dostával levý záložník Neratovic jen zřídka. I přesto se nakonec vyměnil s Václavíkem a posunul se tak na post pravého halva. Václavík v důrazu za Vlčkem zaostával. Také Štěrba nalevo měl docela problémy. Ovšem víceméně všichni středový hráči dávali velmi dobré míče a dostávali jsme se k brance hostů. Skóre se ovšem měnilo v náš neprospěch. Náš brankář vyrazil relativně lehkou střelu na roh a ten následně neratovičtí proměnili v gól. Záhy to bylo 2:0. Szabo prohrál souboj s útočníkem a Hřídel měl proti rozběhnutému hráči mizivou šanci na úspěch. Nevzdali jsme se. Za dobrý výkon přišla odměna. Dozorec prošel mezi obránci a snížil na 1:2. To nám rozhodně nestačilo! Faul na Dozorce na hranici vápna, balon si staví Skuhravý, střelu gólman vyráží a Dobšovič dorážkou vyrovnává. Brankových příležitostí na obou stranách ubylo. Půle skončila 2:2 a všichni mohli s napětím očekávat, co se bude dít ve druhé půli.

Ta už nebyla tak bohatá na šance, hrál se sice stále dobrý fotbal, ale víceméně od vápna k vápnu. Hosté se nedostáli k vůbec žádné střele a naši hráči branku také příliš neohrozili. To nic nemění na našem dobrém výkonu. Všichni hráči bojovali a vydali se ze všech, nebo minimálně z většiny sil. Utkání skončilo 2:2 a Union si tak připisuje bod do tabulky. Můžeme se tedy pyšnit tím, že jsme dokázali dvakrát obrat o body jinak suverénní Neratovice.

Fotogalerie zde.

Tento víkend je volný. Příští týden nás v sobotu čeká derby s Brandýsem-Boleslaví, a to od 9:30 na Lázeňské ve Staré Boleslavi.