Úspěšná série prodloužená

29.04.2012 13:48

Druhé domácí utkání v řadě bylo na programu 23.kola krajského přeboru. Soupeř k nám dorazil z města hermelínů, Sedlčan. Počasí nebylo zrovna ideální. Vyčerpávající horko, i když oproti tomu, co si včera museli prožít v dorostu, to bylo snesitelné. Utkání na podzim skončilo bezbrankovou remízou, ale to bylo na podzim, kdy jsme se v koncovce "docela slušně" trápili. Na jaře je to s naší koncovkou, jak již bylo dříve psáno, jiné, lepší. Sestava byla v dnešním zápase celkem dost promíchaná. Na beku nastoupil Štěrba, na levé záloze Szabo, post středního obránce si vyzkoušel Prel. Graficky si můžete sestavu prohlédnout zde.

Do zápasu jsme nevstoupili ideálně. První se do útoku dostali hosté. Míč nám hodně odskakoval, nedokázali jsme si pořádně nahrát, zkrátka byla u nás velká nejistota. Velmi málo se chodilo do soubojů, a v tomto malém procentu když se někdo do souboje pustil, byl tam téměř zpravidla druhý. Nebylo to ani zdaleka ideální. Kapitán hostů, který v mužstvu i pro svou výšku docela vyčníval, měl na vše moc času. První byl ale přesto náš tým, který skóroval. Trefil se Vojta Dobšovič, který dorážel vyraženou střelu. Pár minut poté zvýšil Dosoudil. Ovšem řekl bych, že pro hosty to bylo docela kruté, protože jejich hra v první půli byla z mého pohledu pohlednější. O hlavní námět na téma poločasové přestávky se postarali Štěrba se Szabem. Důvodem byla neohlášená a trenérem nepovolená výměna postů. Trenér to okomentoval slovy: "To jsem ještě nezažil." Nikdo se tomu nemůže divit, jelikož když trenér dá hráče na nějaký post, má k tomu asi nějaký důvod. Láme si hlavu se sestavou a aby hráči tuto práci degradovali, není možné.

Druhá půle se nesla v celkem pohodovém duchu a téměř uspávacím tempu. Gólmani na obou stranách si příliš nezachytali a byla to klasická bitva mezi vápny. Za zmínku určitě stojí Holzmanova parádní střela, která skončila na břevně. Na druhé straně se něco podbného povedlo kapitánovi Tatranu. Vítězství v zápase jsme si ale vzít nenechali a vyhráli jsme 2:0 - poprvé na jaře s čistým štítem.