Union v předposledním zápase před začátkem jara remizoval

02.03.2012 19:35

Další přátelské utkání sehráli starší žáci UNIONU Čelákovice. Našim soupeřem byl Zeleneč. Zápas se hrál na umělé trávě v pražských Kyjích. Přicestovali jsme v malém počtu, pouze 13 hráčů, z toho 2 gólmani. Opět jsme hráli tzv. zónovou obranu a ve stoperské dvojici podruhé nastoupili jiní hráči - tentokrát Holzman a Szabo. Utkání, hrané na 3x25min začalo cca v 17:00.

 

První třetina nebyla z naší strany nejlepší, hra byla vcelku statická a z našich kopaček jsme směrem ke gólmanovi Zelenče nevyslali ani jednu střelu. To soupeř relativně brzy skóroval. Po rohovém kopu nebyl uhlídán jeden z hráčů a poprvé se měnilo skóre. Příliš pohledných akcí během této části hry nebylo k vidění. Hráči Unionu jakoby nechtěli hrát, příliš se nenabízeli a při práci s míčem nebyli příliš jistí.

Do druhé třetiny naše družstvo vystřídalo brankáře, na změny v poli nebyli hráči. Hra se ovšem zlepšila, přidali jsme jak na aktivitě, tak na důrazu. Přibyly i nějaké ty kombinace. Na hřiště se během třetiny dostal také Dosoudil, který vystřídal v útoku Golla a měl za úkol podržet míč a nechodit příliš do soubojů, aby si neobnovil své svalové zranění, způsobené na neratovickém halovém turnaji. A právě tento hráč se ve svém "volném" zápasovém tempu dostal po velmi pěkné akci na malém vápně k míči a vstřelil vyrovnávací branku. A světe, div se, ten samý hráč kousek za hranicí šestnáctky chvíli před koncem druhé třetiny prostřelil ranou do oblasti pod břevno gólmana Zelenče.

Třetí třetinu jsme víceméně drželi míč na svých kopačkách a nejspí jako bychom vycítili, že není potřeba takové tempo, jsme polevili a plynuly z toho chyby v rozehrávce ať už na naší polovině, nebo na polovině soupeře, z čehož následně plynuly kontry, jež mohly býti hrozbou pro naší branku. Gólem v závěru zápasu, který vyplynul právě z chyby v rozehrávce, po které šel zelenečský útočník sám na našeho gólmana, vyrovnali zelenobílí na 2:2 a tak také toto utkání, které bylo předposledním před začátkem jarní části soutěžních zápasů.

SK UNION ČELÁKOVICE - SK ZELENEČ    2:2 (0:1, 2:1, 0:1)
Branky Unionu: Dosoudil 2