Spousta neproměněných šancí na hřišti posledního V.Borku

05.05.2012 18:37

V minulém kole srazil naše sebevědomí, které jsme postupně nasbírali v předešlých utkáních a tak jsme snadno soupeře podcenili, Mělník, mužstvo, kterému patří předposlední příčka tabulky. Dnes jsme zavítali do obce Velký Borek, kde jsme sehráli utkání s místní Slavií. Ta je na tom v tabulce ještě o příčku hůř. Vítězství tak mělo být téměř povinné. Hrálo se na hřišti, které při našem příjezdu na dálku vypadalo dobře, avšak když jsme na něj nastoupili, opět se některým vrátili staré vzpomínky na drnoviště. Sestava se opět oproti minulému zápasu změnila, což ovšem není nic překvapivého.

Zápas jsme nezačali nejlépe. Sice jsme si vytvořili šanci, nicméně jsme ji nevyužili a už ve 3.minutě mohli vést domácí, když náš gólman uklouzl v momentě, kdy se před brankou sám ocitl útočník domácích, ten naštěstí nedokázal využít chvíle, kdy náš brankář byl naprosto bez šancí zasáhnout a trefil břevno. Už o minutu později se kopal roh, který byl velmi nebezpečný a nechybělo mnoho, abychom inkasovali. V 7.minutě se po chybě stoperů, kteří dnes neměli úplně svůj den, dostal do úniku opět jeden z útočníků, kterému se už podařilo prostřelit gólmana a vypadalo to špatně. Taktika domácích byla jasná, nakopávané míče na rychlé útočníky. To není v žákách rozhodně dobrá taktika na to, aby se hráči naučili hrát fotbal, ale to už je zase jiná kapitola. Náš tým po inkasované brance hru uklidnil a začal kombinovat. Velmi dobře hrál Skuhravý, který si z útoku sbíhal pro míče a pro narážečky se středními záložníky. Další, kdo dnes odehrál velmi dobré utkání, byl Dosoudil. S jistotou si ve střední záloze zpracovával a následně rozehrával téměř všechny míče. Kombinační hra, jenž byla na tomto terénu velmi náročná, nesla své ovoce a přišly šance. Spousta zůstala nevyužita, protože jsme málo střleli, ale střela Holzmana, ke kterému se po standartní situaci odrazil míč a on ho trefil po zemi k tyči, se ujala. Ke konci poločasu jsme strhli vedení na svou stranu a to zásluhou Szaba, respektive spíše gólmana domácích, který si míč srazil po odrazu od břevna do brány.

Už ve 36.minutě, tedy minutu po začátku poločasu, jsme zvýšili náskok na rozdíl dvou branek. Dosoudil parádní nahrávkou vyslal Václavíka a ten neměl problém dát branku. Celý druhý poločas nás trápila nepřesná koncovka. Počet šancí, které jsme spálili, se blížil číslu 10. Domácí hrozili z brejků, ty byly všechny zneškodněné. Zápas tedy skončil 3:1.

Příští neděli (13.května) nás čeká velmi důležitý zápas v boji o 3.místo. Na stadion U hájku přijedou Kosmonosy.