Rozhodly individuální chyby

31.03.2012 18:07

Minulý víkend jsme na stadionu U hájku sehráli zbytečně dramatický zápas s Kutnou Horou. Dnes jsme zavítali do Nymburka, kde jsme vyzvali místní Polaban. Tento tým typově velmi dobře zapadá mezi dva soupeře předešlé, tj. Tatran Rakovník a Sparta Kutná Hora. Jejich zbraní jsou nakopávané míče na jednoho útočníka, který byl v případě Polabanu opravdu jediným slušným hráčem v tomto mužstvu - v průbehu zápasu se ukázalo, že to na nás stačilo. V základní sestavě se namísto nemocného Golla objevil Antoci a protentokrát se prohodil Szabo s Dosoudilem. Počasí dnes bylo téměř přesně opačné než minulý týden. Silný vítr, zataženo, chladno... to byly dnešní podmínky.

Začátek byl v podání našeho týmu velmi dobrý. Během prvních snad 15ti minut jsme nepustili domácí tým na naši polovinu. Pohledné kombinace po zemi, hra v pohybu, šance. To poslední - šance - bylo klíčové pro další průběh. Sice se jednalo o šance v prvích deseti, patnácti minutách, nicméně všechny zůstaly bez využití. Tou poslední šancí v této sérii byla Dozorcova, jenž těsně netrefil branku. Tady končí část, kde by se naše mužstvo ještě dalo chválit. Začíná pasáž, kdy by asi autor nějaké knihy neudělal pouze nový odstavec, ale minimálně by začal novou kapitolu. Dostal totiž prostor kapitán domácích. V první šanci zakončoval pouze do boční sítě. Napodruhé už to bylo horší. Bylo to po chybě, kterou byl nedůraz stoperů a útočník pak propálil míč mezi nohama našeho gólmana. Možná přeženu, když napíšu, že po pěti minutách, se chyba opakovala a tento útočník tentokrát obešel gólmana Hřídela a bylo to už 0:2 - obrovská škoda, potvrdí ten, kdo viděl prvních 15 minut. Obraz hry se úplně změnil. Konec byl našim kombinacím, pohlednému fotbalu. Toto vystřídaly nakopávané míče, zbrklost a další. Několik zoufalých střel bylo vysláno směrem k brance Polabanu. Snad jen jedna jediná byla povedená. Střela Radka Skuhravého hodně vystrašila gólmana, rána ovšem trefila pouze břevno.

Namísto toho, abychom do druhé půle vletěli a zkusili domácí tým zaskočit, minimálně snížit, nejlépe vyrovnat, samozřejmě uplně nejlepší by bylo výsledek otočit. Nepodařilo se, ba naopak, kapitán Polabanu zkopmletoval hattrick a 0:3 byl už docela problém. (...) 10 minut před koncem se naši chlapci konečně probrali. Sami musíme všichni uznat, že to bylo hodně pozdě. Dokázali jsme nejprve díky Dosoudilovi snížit na 1:3, a poté dokonce nějakým záhadným způsobem míč přeskákal brankovou čáru po Štěrbově dorážce. Přes veškerou snahu se vyrovnat nepodařilo. Z Nymburka tak odjíždíme s prohrou, obráni o status druhé nejlepší obrany v soutěži a také o třetí příčku, na které nás vystřídali Kosmonosy.

Příští týden na náš stadion přijíždí lídr tabulky krajského přeboru - FK Neratovice-Byškovice. POZOR!!! Zápas se hraje ve středu 4.4 od 16:30!!!