Rekordně gólově bohaté derby

14.04.2012 14:44

 

Naše mužstvo mělo před tímto zápasem týden a půl dlouhou zápasovou pauzu. S Neratovicemi jsme totiž hráli již ve středu. To náš dnešní soupeř, domácí FK Brandýs-Boleslav, sehrál svoje utkání v Lysé až v neděli. Nicméně z toho, co jsem viděl, můžu usoudit, že toto utkání jim mnoho sil nevzalo. Mohli jsme vstoupit do zápasu sebevědomě, s pocitem, že jsme velmi dobře zvládli poslední utkání s Neratovicemi. Také máme Brandýským co vracet. Posledních 6 vzájemných zápasů jsme prohráli. Do sestavy se vrátil po nemoci Prel a poprvé od nemoci nastoupil v základu Dobšovič. Jenom malá poznámka ke grafickému znázornění - Václavík sice v prvních cca 10 minutách hrál na pravém beku, poté se ale do konce zápasu vyměnil s Milanem Vlčkem a hrál tak pravou zálohu.

Zápas začal velmi zajímavě. Už v první minutě jsme vedli 1:0. Dozorec potrestal chybu v rozehrávce gólmana Týče. Z vedení jsme se ale neradovali dlouho. Už ve 4.minutě bylo vyrovnáno poté, co se hráči úplně nedohodli na obsazení hráčů a tak domácí útočník Školák zakončoval v podstatě nekrytý. A překvapivě ani tento stav nevydržel dlouho. V 7.minutě, ve chvíli, kdy se pravá strana obrany potýkala s problémy při rozehrání a o míč Václavíka obral Antoš, který vyslal parádní střelu na naší branku a balón, střílený pár metrů za vápnem, se od tyče odrazil do branky a rázem jsme prohrávali. A ani teď nebyl všem gólům konec. Domácí bohužel ještě zvýšili náskok. Po nedůrazu v hlavičkovém souboji a opět špatně pokrytém hráči se téměř opakovala situace ze 4.minuty - Školák přidal druhou branku v zápase. Výkon našeho mužstva v následujících minutách bohužel trošku připomínal ten z Nymburka. Téměř jsme si nedali přihrávku, stříleli jsme z velké vzdálenosti od branky a střely neměly moc šancí na úspěch. Na druhou stranu brandýští hodně faulovali. Nejnebezpečnější střelu vyslal Skuhravý. Tato rána jen těsně minula branku. Poločas skončil 1:3 pro náš tým. Pokud chtěl Union vyhrát mohli se diváci těšit ještě minimálně na další 3 branky.

Důrazná domluva trenéra Kaina v poločase zabrala. Je sice pravda, že domácí tým především v začátku druhé části nepředváděl dobrý výkon. Toho naši hráči dokázali využít a vyrukovali na něj s velkým náporem. Už ve 38.minutě Dozorec vstřelil svůj druhý gól. Pár minut potom kopali domácí trestný kop. Ten pouze vyrazil brankář Hřídel a naši hráči nedoběhli útočníka. Tomu se zakončit nepodařilo. Na tyči ale čekal Antoš, který byl ovšem zaprvé v ofsajdu a zadruhé si míč ve stylu Thierryho Henryho nejprve rukou přistrčil a pak hlavou zakončil. Pomezní sice zvednutým praporkem něco signalizoval, ale sudí Kvasnička to nebral v potaz a argumentoval, že jeho zvedlý praporek neznamená ofsajd, ale hraní rukou, která údajně vůbec nebyla a amatésrkému pomeznímu nenáleží právo mávat hraní rukou nebo faul. Domácí tedy opět zvýšili na rozdíl 2 branek. Union se ale nevzdal. V 50.minutě se skóre měnilo na 3:4. Tentokrát se trefil Štěrba. Stále se hrál velmi útočný fotbal. V 58.minutě přišla fantastická sedmiminutovka našich chlapců. Hattrick zkompletoval střelec Dozorec a bylo vyrovnáno. O chvíli později (v 63.minutě) jsme šli dokonce do vedení 5:4 a hádejte, kdo byl opět autorem branky. Neplete se ten, kdo říká, že Lukáš Dozorec. Ano, tento hráč, narozený v roce 1999, vsítil dnes domácímu gólmanu Týčovi 4 branky a zvýšil o jeden gól svůj gólový zápis z utkání hraném 5.9.2009, kdy jsme v podobném složení porazili domácí fotbalisty 3:1 a Lukáš tenkrát dal hattrick. Dnes tedy 4. Myslíte si, že to byl konec gólových hodů? .... Nebyl! O minutu později obstřelil gólmana Hřídela po špatné rozehrávce Milana Vlčka opět Školák, který tak zkompletoval hattrcik, a bylo srovnáno na skoro neuvěřitelných 5:5. A ani toto nebyl konečný výsledek. Opět o minutu později, tedy v 65., kopal roh Skuhravý. Na jeho centr si naběhl Holzman a vedení strhnul na naši stranu!!! Pak mohl svůj gólový účet ještě rozšířit Dozorec, balon ale skončili v gólmanových rukavicích. Ale přece jen jsme se v tuto dobu celkem logicky začali více soustředit na obranu a k vidění bylo několik odkopnutých míčů. Poslední šancí Brandýsa byl trestný kop, který z poloviny hřiště zahrával gólman a ve vápně, respektive v jeho okolí, bylo všech 10 zbylých hráčů domácího mužstva. Tento přímý kop úspěch nepřinesl a 3 body si odváží UNION!!!!!!!!!, kterému se v přestřelce konečně podařilo přerušit sérii proher v derby.

Fotogalerie na RAJČE.NET.