NERA Cup

19.02.2012 20:20

Náš tým odehrál po relativně velmi dlouhé době halový turnaj. Hrálo se v Neratovicích, hala je tu velká, rozměry hřiště byly 40x20m. Rozměry branek byly stejné, jako jsou na malou kopanou. Naše družstvo sem odcestovalo s 10 hráči, devět do pole a jeden brankář. Většinu soupeřů známe z naší soutěže. Jak jste si mohli přečíst v propozicích, které bylo možno stáhnout, střetli jsme se s: Brandýsem-Boleslaví, Sokolem Brozany, Pšovkou Mělník, Lysou nad Labem, Motorletem Praha a dvěma družstvy Neratovic.

 

 

První utkání jsme hráli od 9:30 a našim soupeřem byl Brandýs-Boleslav.

Nezačali jsme ideálně. Hned na úvod třináctiminutového zápasu se sešli dvě chyby, rozehrávka gólmana a následná reakce hráče na přirávku a prohrávali jsme 1:0. Hráli jsme sice lepší fotbal, kombinační, po zemi, ale skóroval opět soupeř. Pak jsme dokázali zásluhou Štěrby a Szaba srovnat, nicméně poslední gólové slovo měli brandýští, a to když se téměř opakovala situace prvního gólu.
SK UNION - FKBB    2:3 ; branky Unionu: Štěrba, Szabo

Po dlouhé pauze mezi utkáními jsme nastoupili ke druhému zápasu - vyzvali jsme mužstvo z nižší soutěže, Sokol Brozany.

Trochu jsme změnili sestavu. Na postu obránce ve druhé čtyřce nastoupil Dobšovič, pro kterého je to rozhodně post nezvyklý. Opět první, kdo se trefil, byl náš soupeř. Střela skoro z poloviny hřiště, přesto bohužel skončila v síti. Záhy přišel druhý gól, když Dobšovič velmi nedůraznou malou domů poslal na bránu samotného útočníka, který dotlačil míč do branky. Vyrovnali jsme brankami Szaba a Dosoudila. Brozany ovšem opět skórovaly, a tak jsme museli opět dotahovat, naštěstí se nám to povedlo. Autorem branky byl Růžička.
SK UNION - Sokol Brozany    3:3 ; branky Unionu: Szabo, Růžička, Dosoudil

Další zápas jsme už opravdu chtěli vyhrát a podotýkám, neměli jsme k tomu daleko..... (soupeř: Pšovka Mělník)

Tentokrát jsme se dostali do vedení my. Trefil se Szabo. Druhá čtyřka ale nepředváděla tak dobrý výkon a náskok jsme postupně ztratili a dokonce jsme prohrávali. Díky Szabovi, který zkompletoval hattrick, jsme srovnali a následně otočili. Ještě 10 vteřin před koncem jsme vedli. Ještě 5 vteřin před koncem jsme vedli, ale 4 sekundy před závěrečným hvizdem Holzman napálil míč do útočníka a od něj se odrazil míč do brány.
SK UNION - Pšovka Mělník    3:3 ; branky Unionu: Szabo 3

Závěr předchozího utkání nebyl nejšťastnější, ale všechno zlé je pro něco dobré, jinými slovy jsme se poučili, že musíme hrát až do poslední sekundy. Další zápas, soupeř možná relativně z kategorie slabších, jenomže.......

První minuta - 0:1. Pak Skuhravý při rohu nastřelil soupeřova hráče a ten si srazil míč do branky. Zápas byl sice poměrně vyrovnaný, jenže naši hráči, zejména příslušníci druhé formace, zapomínali bránit, a tak vznikali častá přečíslení, která měla za následek prohru 2:7.
SK UNION - Slovan Lysá    2:7 ; branky Unionu: Szabo, vlastní

Poté nás čekal asi netěžší soupeř na turnaji - ligový Motorlet.

Nebyl to boj marný, ba naopak. Začali jsme velmi dobře a vedli jsme. Nejprve se trefil Růžička a brzy po něm i Szabo. 2:0 - to vypadalo, že si můžeme docela dobře napravit reputaci z předchozího utkání. Pak Pražané snížili. Mohli jsme zvýšit na 3:1, konkrétně Szabo, ale míč zůstal jen na brankové čáře. Po následné chybě našeho gólmana bylo vyrovnáno. Stav 2:2 jsme udrželi a z výkonu jsme mohli mít dobrý pocit.
SK UNION - Motorlet Praha    2:2 ; branky Unionu: Szabo, Růžička

V předposledním utkání jsme se střetli se slabším družstvem domácích.

Dostali jsme se do vedení, Neratovice brzy vyrovnali. Byli jsme lepším týmem, i když bylo jasné, že musíme přidat, pokud budeme chtít hrát minimálně vyrovnanou partii s druhým, tedy tím lepším družstvem Neratovic. Opět jsme se trefili my, opět bylo vyrovnáno. Naštěstí tentokrát poslední slovo měl náš tým = první naše vítězství v turnaji.
SK UNION - Neratovice "L"    4:3 ; branky Unionu: Skuhravý 2, Dosoudil, Dobšovič

Turnaj jsme zakončili proti družstvu Neratovice "K".

Hráči v tomto utkání po prvních dvou gólech působili poměrně odevzdaným dojmem a domácím příliš neoponovali. Ti v klidu zvítězili 5:0.
SK UNION - Neratovice "K"    5:0

Nakonec jsme skončili na 6.místě. Obránce Szabo figuroval v All star teamu turnaje.