MU FK BB: Hodnocení utkání

15.04.2012 15:05

FK Brandýs Boleslav – SK Union

5:6 (3:1)

 

Branky: Dozorec 4, Štěrba, Holzman

 

Kluci nastoupili proti nepříjemnému a kvalitnímu mužstvu. Kdo přišel na utkání, se rozhodně nemohl nudit.

Utkání nezačalo pro Union nikterak příznivě. Domácí mužstvo naše kluky v první poločase přehrávalo. Propadali jsme především ve středu hřiště a přechod do útočné fáze hry byl minimální bez jakékoliv aktivity, pohybu, nabídky a nápadu. Již v prvním poločase jsem musel reagovat na vývoj utkání a to tak, že Václavík (PO), kterému nešla rozehrávka a velmi často tak v obraně chyboval, se prohodil s Milanem Vlčkem (PZ). Tato změna se ukázala jako správná. Oba na těchto postech, především v druhém poločase, odehráli výborné utkání. Dále se ještě Skuhravý (SZ), který často ve středu hřiště ztrácel míč, prohodil s Dozorcem (UT). Další změna přišla v poločase, kdy jsem klukům důrazně domluvil, neboť nasazení, se kterým vstoupili do utkání, bylo minimální a nedalo se absolutně srovnat s minulým mistrovským utkáním. Řekli jsme si o herních chybách, kterých jsme se dopouštěli. V poločase došlo k další změně. Skuhravý se stáhl na defenzivního záložníka a Dosoudil se posunul na ofenzivního záložníka. Dozorec se tak opět vrátil do útoku.

Do druhého poločasu kluci vlétli velice aktivně a téměř celý druhý poločas soupeře přehrávali. Svojí bojovností a nasazením se stali lepším celkem. K vidění byly pohledné kombinace včetně využití křídelních prostorů, ze kterých padaly také branky. Divoká přestřelka, která se strhla druhý poločas, se musela líbit. Výhra Unionu byla pro domácí možná příliš krutá a možná by utkání slušela více remíza, ale kluci si za předvedenou hru v druhém poločase vítězství zasloužili.

Nechci chválit jednotlivce, ale někteří dnes podali velmi slušný výkon, především krajní záložníci. Obránci, především Prel a Szabo, kteří velmi často museli osobně bránit nebezpečného kapitána domácích, si vedli také dobře. Holzman s Milanem Vlčkem často velmi dobře četli hru.

 

Kluci, myslím, že z druhého poločasu můžete mít výborný pocit!

 

Díky za předvedený výkon!

 

Kluci měli večer před utkáním jeden úkol. Před spaním si měli vyzkoušet imaginární trénink a v mysli si přehrát děj utkání, co a jak udělají a čeho se budou muset vyvarovat. Pro někoho to mohlo být úsměvné, někomu to mohlo pomoci, někdo si představoval výhru 3:0, někdo dokonce 20:0, nicméně si představovali výhru, která přišla.

 

Před utkáním si sami kluci řekli o motto zápasu, jako mělo minulé mistrovské utkání, které bylo „Nechtějte být fotbalistou, milujte fotbal.“.

 

Mottem pro toto utkání byl příběh žabiček:

„Koná se závod žabiček, které mají za úkol co nejdříve vyšplhat na vysokou věž. Kolem stojí křičící diváci. To nezvládnete, je to moc vysoko, na to nemáš, vykašli se na to, udělej to jinak atd. Jak závod utíkal, žabičky postupně odpadaly. Jen jedna jediná všem unikala, až nakonec vyhrála. Víte, která? „ TA HLUCHÁ!“