Kvalitní utkání v Kunicích nenašlo vítěze

02.06.2012 20:56

3 zápasy do konce. 28.kolo. Díky zápasu A-týmu cestujeme do Kunic auty, což některým působilo menší problémy a navigace je posílaly různými zkratkami, které vedly všude možně, jen ne do Kunic. Nakonec ale všichni úspěšně dorazili do nádherného areálu v Kunicích-Vidovicích, který leží vedle pěkného zámečku Berchtold.  Zde hraje svá utkání i třetiligový A-tým. Rozcvička byla kratší, než jsme zvyklí, ale snad se všichni dobře zahřáli k utkání. Dnes bylo snad úplně ideální podmínky. Skvělý trávník, pod mrakem, ani teplo, ani zima. K dispozici už byli navrátilci cyklisté - Holzman, Skuhravý a Dobšovič. Zatímco poslední jmenovaný zaujmul, alespoň pro první poločas, místo na lavičce, Matouš s Radkem zaplnili místa na svých obvyklých postech v základní sestavě.

Oproti ostatním zápasům jsme zaznamenali velmi dobrý začátek. Aktivní hra, i když nutno dodat, že asi ani jinak tomu být nemohlo, protože domácí šli do zápasu soudě podle hry s tím, že budou především disciplinovaně bránit a rozhodně se nebuou pouštět do bezhlavých útoků. Musím ale podotknout, že jejich hra nespočívala v nějakém nakopávání, ale snažili se i přes defenzivní pojetí hry rozehrávat si míče odzadu a balon podržet. V 10.minutě to ale nebyl náš tým, jenž zatím domácí přehrával, který skóroval. Do rohu zatáhl míč jeden ze záložníků, přihrál po zemi před bránu. První nabíhající netrefil, ale ve vápně chyběl důraz ze strany našich hráčů a tak měl druhý nabíhající hráč celkem snadnou práci - 0:1. Naštěstí jsme zbraně nesložili. Stále jsme bojovali, vidět bylo několik pohledných kombinací, ve středu pole jsme hráli velmi dobře a dařilo se nám využívat i křídelní prostory. Brejky soupeře mohly být nebezpečné, zvlášť když v jednu chvíli sudí Chrudimský pískal snad každý drobný kontakt. Jedno z odpískání či neodpískání okomentoval Skuhravý, který už předtím byl slovně napomínán a teď už tak byl odměněn žlutým kartónkem. Pokračovali jsme v náporu a podařilo se vstřelit branku. Szabo snad z 30 metrů překonal gólmana střelou pod břevno. Konec poločasu byl možná až zbytečně vyostřený. K vidění bylo několik ostrých zákroků a také menších slovních potyček mezi hráči. Ještě jsme mohli přidat v poslední minutě gól do šatny, ale ze závaru před brankou nic nebylo.

Druhý poločas se velmi podobal tomu prvnímu. Ale zápas se musel líbit. Bylo zde nasazení a byla tu i fotbalová kvalita. Chybělo "jen to hlavní" - góly. Našim hráčům se dařilo pronikat po křídlech, ale ani kombinace středem nebyly špatné. Chyběla jen trochu přesnější finální fáze. Po jednom z centrů měl na hlavě gól Dobšovič. Hlavičku vytěsnil obránce na roh. Další hrozbou byl průnik Dobšoviče. Ten byl faulován. Trestný kop rozehrál Skuhravý. Vystřelil, trefil zeď, druhý pokus se nevešel ani mezi rohové praporky. Přišla také ještě jedna žlutá karta na naší straně. Tu obdržel za faul Dobšovič. Šance tu byly. Ale bod byl nakonec celkem spravedlivý, i když ze hry jsme měli více my. Každopádně kuničtí opravdu dobře pokrývali útočníky, ke všemu se nám moc nedařilo v koncovce.

O utkáních pravidelně referují na svých stránkách i kuničtí a tak hned jak na článek narazím, přidám na něj odkaz. K němu připojím i odkaz na fotogalerii, která také bývá tradičním doplňkem reportáží. Naše fotogalerii pro tento zápas není k dispozici.