Hubená výhra na hřišti Velimi

19.05.2012 15:30

Tento týden byl velmi chladný. Včera se ale teploty zlomily a dnešní utkání se hrálo za slunečného počasí při nějakých 25°C. Měli jsme tedy pěkné počasí, ale především jsme si mohli zahrát na vynikajícím trávníku na velimském stadionu Letná. Domácí mužstvo se v průběžné tabulce nachází na 13.pozici. Podzimní utkání jsme v pohodě zvládli, skončilo poměrem 5:1. Do Velimi jsme odcestovali bez trenéra Kaina, jenž má zdravotní problémy a doufáme v jeho brzké uzdravení. Vedl nás tak náš bývalý trenér Skuhravý, který vedl v týdnu středeční a páteční trénink a na starosti nás bude mít i v příštím týdnu. Sestavu ovšem sestavil trenér Kain a vypadala následovně:

Hned v prvních minutách jsme se dostávali do útoku. Po 4 minutách jsme šli do vedení. Dozorec se snažil nahrávat, při tom trefil domácího stopera a ten si nešťastně srazil míč do branky. Vypadalo to, že bychom si mohli zastřílet a spravit si tak chuť z minulých zápasů, které se nám příliš nepovedly. Bohužel první gól jako by naše hráče uspokojil a hrál se fotbal skoro ve stylu staré gardy - ve stoje. I přesto se dalo už po 20 minutách na některých hráčích Velimi vypozorovat, že nemohou, nebo se jim nechce běhat. Proč jsme toho nevyužili, toť otázka. Šance byly, ovšem naši hráči jsou všichni velmi dobří kamarádi a tak si ve finální fázi míče raději přenechávají, než aby byli trošku "hamouni" a zakončili sami, především když se nachází ve vápně a mohou jít na branku. Nevím, jak je to u ostatních týmů, ale naše útočná fáze je tímto přenecháváním charakteristická - nutno dodat že bohužel. Jedním z trestních kopů vystrašil gólmana Skuhravý, Míč šel do zámezí od břevna. Kolem 30.minuty se o pozdvižení na hřišti postaral domácí stoper, respektive spíše pan rozhodčí Holý. Dozorec obehrál stopera Velimi. Ten ho nejprve lehce potáhl za dres a následně ho >>>ve vápně<<< stáhl. Že to bylo ve vápně si nevšimla ani naše lavička, ale nakonec mi to sdělili rodiče, kteří stáli cca na této úrovni. Takže neodpískanou penaltu nikdo neřešil. Ale Lukáš byl stažen při samostatném úniku a tudíž měla být udělena >minimálně< žlutá karta!! K překvapení všech, nic se nedělo a zahrávali jsme pouze přímý kop, se kterým Skuhravý naložil prachmizerně.

Ve druhé půli se trochu zvedlo naše nasazení a hrálo se výhradně na polovině soupeře. Z tlaku, ze kterého se velimští dostávali velmi těžce pomocí odkopů, jsme dokázali vytěžit pouhý jeden gól. Ten dal Dosoudil. Výsledek 2:0 rozhodně neodpovídá naší převaze ve druhém poločase, ale je pouze naším problémem, že jsme nevstřelili více branek. Šance na to byly. Dostali se do nich například Dozorec, Václavík a mohl bych jmenovat další. Několik střeleckých pokusů měl Skuhravý, ale nic z toho.

Příští utkání odehrajeme na domácím stadionu v neděli 27.5. od 9:30. Chybět nám budou Skuhravý, Holzman a Dobšovič, kteří odjíždí na týdenní školní cyklistický výlet.