Dnes: Specialita podniku - Ztracené body s týmy ze spodních pater tabulky

01.05.2012 14:54

V den Svátku práce byly na programu některé dohrávky 16.kola. Celkem se hrálo 5 zápasů, 2 už byly odehrané minulou středu, 1 se bude naopak hrát příští středu. Mezi 5 dnešními zápasy byl i ten náš proti Pšovce Mělník. Na podzim se zápas také dohrával, tehdy to bylo v námi tolik "oblíbenou" středu (7.9.). Utkání jsme prohráli po řadě neproměněných šancí a jednom sporném gólu domácích 0:1. I v tu dobu byl Mělník předposlední, stejně jako teď. V minulém kole porazil v podle výsledku docela divokém zápase 7:3 čtrnácté Hořovicko. My jsme si v neděli poradili proti Sedlčanům 2:0. Je to náročný program, dva zápasy ve třech dnech, ke všemu někteří odehráli v sobotu navíc ještě zápas za dorost v Hořovicích. Mělník je pro Union docela nepříjemným soupeřem. Když vzájemné utkání mělničtí nevyhráli, Union vyhrál o gól, max. o 2. Vzhledem k tomu, že naše výsledky i hra v poslední době byly velmi dobré, byla velká šance toto utkání vyhrát. Nastoupili jsme v dosti pozměněné sestavě. Zaprvé to byla změna rozestavení na 4-3-3 (v obranné fázi 4-4-2). Na stoperu nastoupil s Prelem, který odehrál velmi dobré utkání proti Sedlčanům, Dosoudil, který měl na ruce v tomto utkání také kapitánskou pásku, protože dnes se v brance objevil Černý. Na levém beku Václavík a Holzman v útoku, to jsou další ze změn, které udělal trenér Kain a které si můžete prohlédnout ve znázornění sestavy níže.

Zápas jsem dnes strávil na lavičce a tak jsem mohl úplně perfektně vidět a vytvořit si tak názor na náš dnešní herní projev a výkon obecně. Už od začátku byla na našich hráčích vidět jakási "pohoda," ovšem v negativním smyslu slova. Hráči byly až příliš přesvědčení, že se mužstvo hostí porazí samo, ale tak tomu rozhodně nebylo. Na hřišti chyběla z naší strany jakákoliv komunikace a nebýt píšťalky rozhodčího myslel bych si, že jsem hluchý, jelikož na hrací ploše bylo opravdu ticho. Gólový účet zápasu otevřel zaslouženě Mělník. Stejně jako v první půli v zápase proti Sedlčanům jsme se báli chodit do soubojů a když už jsme se rozhodli tam jít, byli jsme tam druzí. Jedním z našich největších problémů byly věci nejzákladnější z nejzákladnějších a ve fotbale nutných - přihrávka, zpracování. Namísto toho, abychom si hru zjednodušili, úplně zbytečně jsme se do ní snažili zakomponovat nějaké patičky a podobné (při naší dnešní hře) nesmysly. Proč v některých situacích hráči nevystřelili, je záhadou. Ukázku proč střílet ukázal dvakrát Skuhravý. Nejprve trefil branku, gólman míč vyrazil, ale..... ale zase tam chyběla další věc, která chyběla téměř celý zápas - dobíhat vyražené střely. Druhá Skuhravého střela, kterou vyslal téměř z poloviny hřiště, vypadala také velmi nadějně, ale skončila kousek nad břevnem. Tolik první půle. Nezbylo jen doufat, že poločasová přestávka, respektive domluva od trenéra zabere a hra se zlepší.

Sestava do druhého poločasu se velmi změnila, proto nebudu vypisovat změny jednotlivě, ale píšu celou sestavu (jednotlivé řady - obrana, záloha, útok, jsou napsány vždy zleva).

Černý - Szabo, Prel, Holzman, Žižka - Štěrba, Skuhravý, Dosoudil, Václavík - Dobšovič, Dozorec.

A změny přinesly zlepšení. Hned bylo vidět, že si dáme balon lépe a také jsme velmi brzy vyrovnali na 1:1. To bylo v prvních pěti minutách. Pak ale nastal útlum a vrátili jsme se zpět do trendu tohoto zápasu. Hra bez nasazení, bez chuti hrát a vyhrát, bez komunikace, bez povzbuzování, to jest přesná charakteristika hry Unionu. Stav 1:1 sice vydržel delší dobu, ale bylo jen otázkou času, kdy mělničtí strhnou vedení zpět na svou stranu. To se také stalo a opět jsme museli dotahovat. I to se povedlo. Po závaru před brankou hostí nastřelil Dosoudil Dobšoviče a bylo vyrovnáno. Vstřelená branka strhla vlnu emocí na straně Pšovky. Asistent na pomezí signalizoval ofsajd, ve kterém se měl nacházet nastřelený Dobšovič, nicméně sudí Hamřík gól uznal. Tento zásah se celkem podobal jedinému gólu z podzimního zápasu. U branky jsem ale stál celkem blízko, všechno se ovšem semlelo docela rychle a tak si přesně nevybavuji rozestavení hráčů ve vápně, přesto mám pocit, že rozhodčí měl pravdu, protože u tyče zůstal jeden z hráčů stát. Naše hra byla ale dnes neskutečně mizerná. Bez jakýchkoliv kombinací, samé nakopávání, už dlouho jsem nás neviděl hrát tak špatně. Šance jsme přesto měli. Spousta centrů ze strany zůstala nevyužita, v jedné z největších šancí byl Holzman, který bohužel uklouzl. Svůj třetí gól si po obrovském nedůrazu naší obrany připsali mělničtí. Vyrovnat se nám nepodařilo a přiznejme si, že by bylo pro hosty opravdu kruté (myšleno pokud by měl gól padnout po nesmyslném odpískání čehokoliv rozhodčím, který v zápase rozdal několik zbytečných žlutých karet hráčům Mělníka), kdyby si neměli odvézt 3 body, které si dnes plně zasloužili, protože byli lepším mužstvem.

Fotogalerie ze zpackaného zápasu na RAJČE.NET.