Bez gólů, bez důrazu, bez bodů....

27.05.2012 16:57

Týden rychle utekl a byl tu další zápas, předposlední domácí v sezoně. V zápase nás opět vedl trenér Skuhravý. Tento víkend se pro některé mohl nazvat "příbramským". Šestice hráčů z našeho týmu totiž včera s dorostem odcestovala právě do Příbrami, odkud si odvezli celkem slušnou výslužku. Dorost raději nebudeme rozebírat a budeme se tedy věnovat utkání žáků. Starším žákům se na stadionu U hájku na jaře příliš nedaří. Odehráli jsme tu snad jediné utkání, které jsme měli plně pod kontrolou a to bylo proti sedlčanskému Tatranu. Ještě jedno utkání bylo velmi dobré a tím bylo to s Neratovicemi, které po velmi pěkném zápase, jenž se musel divákům líbit, skončilo 2:2. Jinak: první domácí zápas s Kutnou Horou - drama v závěru, šťastná výhra čtyři tři díky gólu Holzmana, pak jsme odehráli právě dvě zmiňovaná utkání a proti Lysé jsme nastoupili na Městském stadionu, protrápili jsme se zápasem s Mělníkem a prohráli jsme 2:3 a stejným poměrem nás před čtrnácti dny udolaly Kosmonosy. Právě Kosmonosy jsou tím týmem, který s námi, respektive momentálně spíš my s ním, bojuje o třetí příčku. A právě po tomto zápase jsme se na ni mohli posunout - Kosmonosy zaváhaly proti Sedlčanům. A na rozdíl tří bodů jsme se mohli přiblížit druhému Brandýsu.

Jak jste si v grafice mohli všimnout, naše sestava doznala několika změn oproti minulému zápase. Chyběli tři hráči: Skuhravý, Holzman a Dobšovič, kteří odjeli se školou na cyklovýlet. Nehráli jsme tak poprvé na jaře zónovou obranu, ale na stopera a předstopera. Do sestavy se také podíval Manhart a to po velmi dlouhé době, poprvé na jaře odehrál utkání za starší žáky (jinak pravidelně nastupuje za mladší), a také poprvé na jaře v základu se objevil Filip Koš. Střední záloha dnes byla také složena vzhledem k absenci Skuhravého jinak. Objevil se v ní Štěrba, který si tento post vyzkoušel už včera ve druhém poločase utkání mladších dorostenců. Přejděme ale k samotnému zápasu.

Ten nezačal dobře, tedy - přesněji řečeno - my jsme ho nezačali dobře. Po pár minutách jsme nabídli soupeři téměř stoprocentní šanci. Po našem rohovém kopu, který byl odvrácen, na půlce dva naši hráči nepochopitelně nevrátili míč zpět do vápna, ale snažili se rozehrát si míč mezi sebou. Ten jim sebral jeden z hráčů, poslal přihrávku na rozběhnutého útočníka a ten po obhození gólmana pohodlně zakončil. Naši hráči zase příliš nechápali, že fotbal se vestoje hrát nedá. Když měl míč gólman, nebo stoper, raději se otočili a odbíhali, než aby náhodou mohli dostat nahrávku. Další gól mohli přidat hosté po nedůrazu obránců, kdy snad na čtyřech čtverečních metrech obešel útočník několik našich hráčů a stihl i zakončit, jeho střelu gólman vyrazil. Naštěstí dorážející hráč stál v ofsajdovém postavení. NEDŮRAZ! - to byl další obrovský problém našeho mužstva v dnešním zápase. Téměř všechny osobní souboje jsme prohrávali. Krajní obránci bránili hráče na 2 metry od těla, což je pak opravdu těžké bránit, když je útočník o 2 hlavy vyšší než vy. Velké pozdvižení vyvoval další odmávaný ofsajd hostujícího týmu. Trenérovi Spartaku se zdálo, že pomezní se snaží našim obráncům pomoci a začal křičet na rozhodčího. Po pár minutách se k němu přidal i kapitán přibramských, který byl poté na příkaz sudího Kvasničky vystřídán, což ještě podpořilo trenéra v tom, aby kritizoval každé další rozhodnutí rozhodčího. Poločas jsme prohráli 0:1, všichni přihlížející čekali, co s výkonem našeho týmu provede poločasová přestávka.

Ve druhé půli se nám podařilo se tak nějak vyrovnat výkonu soupeře. Trochu jsme přidali na důrazu. Přišlo i pár šancí, ale bez využití. Ani hosté ale nezaháleli a vyslali několik střel na naši branku. Střely to ale nebyly nijak nebezpečné. V útočné fázi jsme se oproti první půli zlepšili. Přestali jsme se pořád snažit vymýšlet jen finální přihrávky a podařilo se nám i vyměnit si pár přihrávek. Největší naše šance přišly takových 20 minut před koncem a v později. Díky několika centrům jsme se dostali do vápna, ale že bychom nějak vyýrazně ohrozili branku, se říct nedá. V největší šanci s velkými N a S z těch největších se ocitl Kadeřábek. Dozorec dobře pronikl po levé straně, poslal míč před bránu a tam ho právě Kadeřábek snad ani ne metr před bránou netrefil, když mu míč prošel mezi nohama. Další obrovská šance: Dosoudil kope trestný kop za vápnem. Obstřeluje zeď, gólman vytlačil míč na tyč. Balon poskakuje na brankové čáře. Naši hráči stojí mezi penaltou a vápnem a s napětím sledují, jak to s míčem dopadne. Rozbíhají se teprve, když se rozběhne první z obránců. Poněkud pozdě. Zápas už se tak nějak dohrál, žádná výraznější šance. Rozhodčí Kvasnička píská do píšťalky a to znamená, že série proher na vlastním hřišti je prodloužená na tři utkání...

Touto prohrou jsme téměř definitivně ztratili i teoretickou šanci na druhé místo. TAK SE ASPOŇ POJĎME PORVAT O TO TŘETÍ!!!