3D pomohlo k vítězství

10.06.2012 16:39

Poslední domácí utkání v této sezóně sehrálo družstvo žáků. Přijely Říčany, které jsme na podzim porazili na jejich hřišti 2:1. V předešlých domácích zápasech se nám úplně nedařilo, 3krát za sebou jsme nezískali ani bod. Chtěli jsme se tedy s domácím hřištěm rozloučit výhrou. Sestava byla dosti pozměněná. Na krajích zálohy se představili Dozorec a Koš - Václavík onemocněl a Štěrba přišel pro tento zápas o základní sestavu kvůli přístupu k tréninku. Nemoc se dostavila také k Růžičkovi a tak se v základu objevil Kadeřábek. V útoku dostal důveru opět Dosoudil, vedle kterého protentokrát hrál Dobšovič.

Začali jsme dobře. Balon jsme drželi na svých kopáčkách a hostům jsme ho zapůjčovali zřídka. Celkem se nám dařila kombinace, nepropadali jsme v obraně, zkrátka se na to dalo dívat. Přišli i šance. Dosoudil zatáhl míč po levé straně, odcentroval, první nabíhající Dobšovič míč ještě netrefil, ale z druhé vlny číhal na svou šanci Dozorec a výborně zakončil - 1:0. Nepolevili jsme. Dále jsme měli převahu. Na útočný výlet se vydal Holzman. Narazil si s Dosoudilem. Střelu gólman jen vyrazil a pohotová reakce Dobšoviče pomohla navýšit vedení na dvoubrankové. Z druhé strany stále nepřicházely výraznější šance. Černý měl možnost pouze párkrát si lehce osahat balon. Byly tu i možnosti standartních situací, se kterými říčanští nenaložili dobře. Do kabin se šlo za stavu 2:0 a celkem dobrého pocitu ze hry.

Ve druhém poločase jako bychom přestali hrát. Spousta nepřesností na naší straně zapřínila, že dnes dostala polovina hřiště blíže vchodu na stadion, kde se hrají i zápasy mladších žáků, rozhodně více zabrat. Jako oživení přišel na hřiště Štěrba. I tak jsme se z tlaku soupeře, který jsme na sebe vlastně vytvořili sami, dostávali těžko. Naštěstí se podařilo vstřelit branku. Dosoudil prošel přes několik hráčů a prostřelil gólmana. To přineslo uklidnění a konečně jsme se také dokázali usadit na polovině soupeře. Nepřišla ale žádná výraznější šance, i když například vystřelili Skuhravý a Kadeřbáek, ale jejich střely se mezi tyče nevešly.

Díky trefám Dozorce, Dobšoviče a Dosoudila jsme tedy dnes zvítězili. Příští týden nás čeká závěr sezóny. Odjíždíme na Berounsko, do Bzové, kde sehrajeme utkání s týmem Hořovicka. Poté se bude na stadionu U hájku konat rozlučka.